Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εργαστήριο για τις στρατηγικές βιώσιμης αστικής ανάπτυξης

banner

 

Σε συνεργασία με την Ειδική Υπηρεσία Στρατηγικής, Σχεδιασμού και Αξιολόγησης του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα ήθελε να σας ενημερώσει ότι στις 1 και 2 Ιουνίου 2017 πρόκειται να διοργανωθεί στην Αθήνα εργαστήριο για τις στρατηγικές βιώσιμης αστικής ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) στο οποίο θα συζητηθούν οι ΣΒΑΑ των Δήμων Ηρακλείου και Καβάλας. Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στο πολυχώρο πολιτισμού Αθηναΐς.

Το εργαστήριο διοργανώνεται στα πλαίσια του Δικτύου Αστικής Ανάπτυξης του οποίου βασικοί στόχοι είναι η ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των αστικών αρχών που είναι αρμόδιες για τις στρατηγικές βιώσιμης αστικής ανάπτυξης σύμφωνα με το άρθρο 7 του κανονισμού 1301/2013 του ΕΤΠΑ.

Στο εργαστήριο θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι ελληνικών και κυπριακών αστικών αρχών με ΣΒΑΑ (1-2 εκπρόσωποι ανά αστική αρχή), εκπρόσωποι των διαχειριστικών αρχών των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (1-2 εκπρόσωποι ανά διαχειριστική αρχή) και εκπρόσωποι από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Θα ήταν μεγάλη μας τιμή να συμμετάσχετε στο εργαστήριο ως 'εποικοδομητικοί κριτές'. Ο συνολικός αριθμός συμμετεχόντων αναμένεται να φτάσει τους 70.

Το εργαστήριο πρόκειται να ακολουθήσει την μεθοδολογία που έχει εκπονήσει το Ερευνητικό Κέντρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις Στρατηγικές Έξυπνης Εξειδίκευσης. Η πρώτη ημέρα θα περιλαμβάνει μία σειρά παρουσιάσεων σε ολομέλεια ενώ θα ακολουθήσει τεχνική επίσκεψη και γεύμα. Η δεύτερη ημέρα θα περιλαμβάνει δύο παράλληλες συνεδρίες με τις παρουσιάσεις των δύο πόλεων καθώς και τις συζητήσεις που θα ακολουθήσουν και θα πραγματοποιηθούν σε υποομάδες. Οι συζητήσεις θα βασίζονται σε τρείς ερωτήσεις που θα θέσουν οι υπό παρουσίαση πόλεις στους υπόλοιπους συμμετέχοντες. Το υλικό στο οποίο θα βασιστεί το εργαστήριο την δεύτερη ημέρα θα διανεμηθεί στους συμμετέχοντες λίγες ημέρες πριν. Σας παρακαλούμε θερμά να το διαβάσετε.

Για την εγγραφή σας στο εργαστήριο και περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του εργαστηρίου πατώντας εδώ. Σας ενημερώνουμε πως η ιστοσελίδα, η εγγραφή σας, καθώς και οι απαντήσεις που θα λαμβάνετε από εδώ και στο εξής, θα είναι στα αγγλικά. Σας παρακαλούμε θερμά να χρησιμοποιήσετε λατινικούς χαρακτήρες κατά την εγγραφή σας.

Για οποιαδήποτε ερώτηση σε σχέση με την οργάνωση του εργαστηρίου παρακαλούμε απευθυνθείτε στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση στα αγγλικά: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..