Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Ευρώπη στην περιοχή μου 2017

Η Ευρώπη στην περιοχή μου 2017 (#EUinMyRegion) είναι μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία επικοινωνίας, που στοχεύει να ενθαρρύνει τους πολίτες να ανακαλύψουν και να μάθουν περισσότερα για τα έργα που συγχρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση στην περιοχή τους. Συμμετέχουν πάνω από 20 χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν συγχρηματοδοτούμενα έργα, να ενημερωθούν γι' αυτά και να μοιραστούν εμπειρίες και εικόνες μέσα από τα social media.

Σε πάνω από 20 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, τα έργα που έχουν συγχρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση ανοίγουν για το κοινό ή προβάλλονται μέσα από ποικίλες εκδηλώσεις. Στον διαδικτυακό χάρτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποτυπώνονται οι εκδηλώσεις σε όλες τις χώρες και στην Ελλάδα, όπου διοργανώνονται στις Περιφέρειες και στην Αθήνα.

 

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης
ecopark alexandroupoli Πόλη: Αλεξανδρούπολη
Ημ/νία: 5/5/2017
Χώρος: Οικοπάρκο Αλτιναλμάζη
Ο χώρος ενός εγκαταλελειμμένου πρώην στρατοπέδου έκτασης 90.000τμ, μετατράπηκε σε ένα σύγχρονο αστικό χώρο πολλαπλών δραστηριοτήτων αλλά και πόλο πρασίνου, με πόρους του ΕΣΠΑ 2007-2013. Κατά την περίοδο υλοποίησης της καμπάνιας «Europe in my Region 2017», πρόκειται να λάβουν χώρα μια σειρά εκδηλώσεων για την ανάδειξη όλων των λειτουργιών του οικοπάρκου.

 

banner altinalmazi
Ακολουθούν φωτογραφίες από την εκδήλωση:
img_01.png img_02.png img_03.png

img_04.png img_05.png img_06.png

img_07.png img_08.png img_09.png

img_10.png img_11.png img_12.png

  .......
 

 


geothermia Πόλη: Ερατεινό Ν. Καβάλας
Ημ/νία: 22/5/2017
Χώρος: Γεωθερμικό Πεδίο Ερατεινού Ν. Καβάλας
Επίσκεψη στο έργο «Εκμετάλλευση Γεωθερμικού Πεδίου Ερατεινού Χρυσούπολης Ν. Καβάλας». Το έργο περιλαμβάνει γεώτρηση με την οποία αντλείται γεωθερμικά ρευστό (ζεστό νερό) καθώς και αντλιοστάσιο στο οποίο υπάρχει εξειδικευμένος ηλεκτρονικός εξοπλισμός για την μεταφορά του ζεστού νερού σε αγροτεμάχια και θερμοκήπια της περιοχής. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη σε σύγχρονη θερμοκηπιακή μονάδα καλλιέργειας καλλωπιστικών φυτών που χρησιμοποιεί τη θερμική ενέργεια του Γεωθερμικού Πεδίου.
   

 

banner erateino
Ακολουθούν φωτογραφίες από την εκδήλωση:
img_01.png img_02.png img_03.png

img_04.png img_05.png img_06.png

img_07.png img_08.png
  .......
 

 


 

Περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοπο www.espa.gr